Posted by on Aug 29, 2016 in Blog | 0 comments

Ze staan volop langs de Apeldoornse straten: vrolijke billboards waarop een gestileerd mannetje staat met daaronder de tekst ‘De schilder, voor binnen én buiten’. Deze driehoeksborden maken deel uit van de campagne 4 seizoenenonderhoud.

De schilder is een volkomen ingeburgerd begrip. Zo zeer dat het woord is opgenomen in de Van Dale. ,,De schilder is de huisschilder die in de winter schildert (in die periode geldt vanwege de
geringe vraag een kortingsregeling)’’ staat het omschreven in Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal.

Aantrekkelijke aanbiedingen

De Winterschilder is met zijn tijd meegegaan. In plaats van een standaard kortingsregeling, is het tegenwoordig aan de vakman zelf wat hij als korting of aanbieding geeft. Een vakantie in Centerparcs en een weekendje naar een hotel op de Veluwe zijn voorbeelden van acties die schilders ontplooien. Het idee is dat u kunt genieten, terwijl uw huis onder handen wordt genomen.

Hele jaar rond

De schilder maakt deel uit van de campagne 4 seizoenenonderhoud. Daar – mee wordt gewerkt aan het beter spreiden van het onderhoud over het hele jaar. Vroeger zei men altijd: schilderwerk buiten moet je laten doen van half maart tot half oktober. Dat beeld is volkomen achterhaald. Door gebruik te maken van nieuwe technieken en voorzieningen kan binnen en buitenschilderwerk praktisch het hele jaarrond plaats vinden.

Kortom, het overwegen waard om ’s winters de vakman aan het werk te hebben. Niet alleen voor binnen, maar ook voor buitenwerk. Dan kunt u ’s zomers heerlijk ongestoord van uw tuin of balkon genieten.

Centraal aanspreekpunt

Verenigingen van eigenaren (VvE’s) die zijn aangesloten bij VvE Belang kunnen sinds dit jaar terecht bij een centraal loket voor vragen over onderhoud en klachten. Ze kunnen een  onderhoudsboekje gebruiken en er is een website voor het aan- en afmelden van onderhoudswerk.

Daarmee helpen de branche-erkende schilders- en onderhoudsbedrijven de georganiseerde VvE’s achterstallig onderhoud uit te voeren. Dat is erg belangrijk, sinds de nieuwe Appartementen wet van mei 2005. Daarin staat dat VvE’s met ingang van 1 mei 2008 verplicht zijn een reservefonds te hebben gevormd voor (groot) onderhoud. De overheid besloot tot die wettelijke maatregel door het grootschalig achterstallig onderhoud bij VvE’s in Nederland. Volgens onderzoek van Trendbox heeft 47 procent van de kleine VvE’s (tot vijf appartementen) helemaal nog geen reservefonds ingesteld en is daar ook niet mee bezig. Naast genoemde zaken als website, onderhoudsboekje en vragenloket, wordt elk opgeleverd schilderwerk bovendien geïnspecteerd door het onafhankelijk bureau Verf Advies Centrum. De stichting AF-Erkenningsregeling is de enige schilders- en onderhoudsorganisatie in Nederland die werkt met leveringsvoorwaarden overeengekomen met
Vereniging Eigen Huis en de Con su men – ten bond. Daarin zijn garanties van bedrijven, geschillenregeling en nakomingsgarantie van de Stichting AF geregeld. De Stichting Afrekenningsregeling is opgericht in 1995 door FOSAG, de brancheorganisatie voor schilders-, onderhouds, metaalconserverings- en glasbranche en telt ruim 1.500 erkende bedrijven door heel Nederland.

Hieronder een video met relevante schildertips